Soorten bestrating

Een zeer ruim assortiment aan verschillende soorten stenen, tegels, grind en zand voor jouw oprit of tuin.

De voordelen van gebakken klinkers

Gebakken klinkers, vaak sierbestrating genoemd, kunnen op zeer uiteenlopende manieren toegepast worden in jouw tuin. Een gebakken klinker is ideaal voor het bestraten van cirkels, slingerpaden en waaierverbanden. Het zorgt voor een mooie en authentieke uitstraling. Je kunt bij ons terecht voor getrommelde en ongetrommelde (of strakke) gebakken klinkers. De getrommelde gebakken klinkers hebben een authentieke uitstraling en ruwe randen, de ongetrommelde gebakken klinkers zijn egaler en hebben strakke randen. In ons assortiment vind je uitsluitend kleurvaste gebakken klinkers. Dit houdt in dat de bestrating op kleur blijft, ongeacht de weersinvloeden.

In de afbeeldingen hiernaast zie je de vier meest populaire toepassingen van gebakken klinkers. Zoals je kunt zien, kun je veel kanten op met deze soort stenen. Klinkers kunnen in vier verschillende soorten verbanden gelegd worden. Wij kunnen ze leggen in: halfsteensverband, elleboogverband, visgraatverband en blokverband. In alle gevallen kan het er mooi en netjes afgewerkt uitzien. Elke soort verband heeft een persoonlijke stijl en smaak.

Geef bij het aanvragen van een offerte aan welke soort klinkers jij mooi vind en in welk soort legpatroon je ze gelegd wilt krijgen.

Verschillende soorten legpatronen

Kies uit vier verschillende soorten legpatronen van gebakken klinkers

blank
Halfsteensverband

Halfsteensverband is snel en gemakkelijk te leggen. Een simpel maar effectief aanlegpatroon.

blank
Elleboogverband

Hierbij liggen de tegels of klinkers verticaal en horizontaal. Dit wordt afwisselend gedaan, zo ontstaat er een 'elleboog'.

blank
Visgraatverband

Deze lijkt op het elleboogverband, toch worden deze twee apart benoemd omdat het leggen moeilijker is.

blank
Blokverband

Dit legpatroon wordt gecreëerd door meerdere klinkers of tegels neer te leggen als een blok. Dit is een stevig patroon.

Natuursteen & keramische tegels

In dit onderdeel vind je natuursteenbestrating. Voor terrasbestrating van natuursteen ben je bij Sierbestrating Roermond op de juiste plek. Bij ons vind je alle soorten natuursteen voor de meest prachtige en sfeervolle tuinbestratingen en terrassen. Natuursteen wordt in allerlei variaties geïmporteerd uit de hele wereld. Elke partij natuursteen is anders. Kleur en structuurverschillen zijn immers heel natuurlijk. Juist door deze verschillen is natuursteen zo uniek en interessant.

Stijlvolle, klassieke en exclusieve steensoorten en afwerkingen. Natuursteen geeft iedere tuin een bijzonder en ietwat exclusief karakter. Het is bovendien duurzaam en biedt een uitgebreid spectrum aan kleuren. Natuursteen heeft vaak een esthetische functie en zorgt altijd voor een decoratieve beleving. Hou je van markant, mooi of mystiek, klassiek of modern: met natuursteen maak je er altijd iets speciaals van. Een natuurstenen bestrating is weliswaar wat duurder in aanschaf, maar het behoudt haar waarde ook optimaal.

Kies je voor natuurstenen of keramische tegels voor in je tuin of oprit?
Geef dit dan aan bij de offerte aanvraag.

blank

Alle tegels zijn op de hoogste kwaliteit gecontroleerd

Wil je ons tegel assortiment in het echt bewonderen?

Laat je inspireren en maak hiervoor een afspraak

Direct advies nodig?